Roma Media Center/Tudomány 2022.05.04.10:15

Elkészült a világon egyedülálló Ucca Zaja közlekedésbiztonsági applikáció.

Az applikáció elsődleges célja a balestek megelőzése és a halálozás csökkentése hazánkban.

Az Ucca Zaja applikáció Magyarország teljes úthálózatát ,közlekedési csomópontokat, vasúti átjárókat, busz-villamos megállóhelyeket, metró és egyéb közlekedési helyeket tartalmaz.
Az applikáció helymeghatározással működik. Az alkalmazást letöltő személy azonnal látja aktuális helyzetét mobiltelefonján, táblagépén vagy laptopján.

Az alkalmazás figyelmeztető hangjelzést nyújt minden veszélyforráshoz közeledve, így annak használatával biztonságosabban, felelősségteljesebben és figyelmesebben közlekedhet Magyarország teljes területén.

Az applikációnak köszönhetően biztonságban tudhatjuk szeretteinket, gyermekeinket, és unokáinkat egyaránt a város forgatagában, ezáltal nemcsak magára de a közlekedésben résztvevő társaira is fokozottabb figyelmet tud helyezni minden élethelyzetben, függetlenül attól, hogy gyalogos vagy autós a felhasználó!

Az applikáció magyar hangja Győri Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az applikáció ingyenesen letölthető minden áruházból App Store, Google Paly, Huawei AppGallery

Forrás: Roma Szeretetszolgálat