Roma Media Center/legifj.Rostás-Farkas György Sport 2022.04.25. 07:12

Kiütéssel védte meg címét a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury honfitársa és a szervezet ideiglenes bajnoka, Dillian Whyte ellen a londoni Wembley Stadionban szombaton. A visszavonulását az összecsapás előtt bejelentő Cigánykirály már fényűző bevonulásánál éreztette, hogy az este csak egy bokszolóról szólhat. A mérkőzés hatodik menetében pedig egy szenzációs felütéssel biztosította, hogy úgy távozzon a ringből, ahogyan érkezet: veretlenül, a trónról.


Már az este legelején érezhető volt, hogy Tyson Fury (31-1-0, 23 KO-TKO) és Dillian Whyte (28-3, 19) nehézsúlyú címmérkőzése nem ígérkezik hétköznapi eseménynek. A Wembley Stadionban – vagy ahogyan a britek hívják, az angol sportok Mekkájában – összegyűlt, abszolút rekordot jelentő 94 ezer ember elképesztő látványt nyújtott a parázs összecsapás előtt.

Mindenki a Cigánykirály visszatérését várta, hiszen a veretlen nehézsúlyú világbajnok már közel négy éve nem lépett ringbe hazájában, ráadásul a 33 éves klasszis mérkőzést megelőző nyilatkozata alapján ez lehetett az utolsó alkalom, hogy ringbe lépett.

„Most figyeljetek”
– mondta az esemény előtt, a felcsigázott bokszrajongóknak pedig nem kellett csalódniuk. Fury már a bevonulásnál hozta extravagáns formáját, sőt, még rá is tett egy lapáttal. Nagyszabású belépője Don McLean American Pie című dalával kezdődött, majd Notorious B.I.G. Juicy című számával összekötve, végül a Kings of Leon Sex on Fire nótájával zárult.

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: sportingnews.com