Roma Media Center/Belföld 2022.05.18. 10:40

A CPAC HUNGARY-T MÁJUS 19-ÉN ÉS 20-ÁN RENDEZIK MEG BUDAPESTEN, A BÁLNÁBAN.

A CPAC HUNGARY-RŐL

A CPAC Hungary egy konzervatív politikai dzsembori, melyet az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) május 19-én és 20-án rendez meg Budapesten. A CPAC (Conservative Political Action Conference) konferenciának közel félévszázados hagyománya van az Egyesült Államokban, és mára az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

1974-es születése óta a CPAC a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényévé vált.

CPAC-et korábban még nem rendeztek Európában, de a szervezők már évek óta dolgoztak azon, hogy a konferencia eljusson az öreg kontinensre is. Az, hogy Magyarország adhat otthont a konferenciának, nem véletlen: hazánk az ultraprogresszív, „woke” forradalom elleni konzervatív ellenállás egyik védőbástyája. Az Alapjogokért Központ, mint Magyarország vezető konzervatív jogi- és politikai kutatóintézete pedig elkötelezett közös alapértékeink – zsidó-keresztény örökségünk, a nyugati életforma és a hagyományos család – védelme mellett. A Központ mindig is a józan ész és a valódi nyugati értékek talaján állt.

Tudjuk, hogy komoly kihívásokkal nézünk szembe. A CPAC Hungary arra keresi a választ, hogy miként tudjuk megóvni a nyugati civilizációt, a valódi nyugati értékeket, hogyan tudunk szembeszállni a baloldal támadásaival. A jobboldal ráébredt arra, hogy a globális baloldal össztűz alatt tartja a legalapvetőbb értékeinket. A konferencia vezérfonalát az Isten, Haza, Család hármasegysége adja, hiszen meggyőződésünk szerint ez köti össze a valódi konzervatívokat egymással, éljenek bárhol a világon. Magasrangú politikusok, köztük amerikai szenátorok és kongresszusi képviselők, valamint kiemelkedő konzervatív gondolkodók és véleményvezérek érkeznek a CPAC Hungary-re szerte a világból. A rendezvény főszónokának Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét kérte fel az Alapjogokért Központ.